ITALIE - KUNST EN TAFELEN

Metadata

Reisagent: De Blauwe Vogel
Data: 29 april tot en met 06 mei 2019
Gids: Manon Van Straaten

Geografie:

Italië bestaat uit 4 grote landschappen. In het uiterste noorden zie je de uitlopers van de Alpen, dus een berglandschap. Net daaronder heb je de vruchtbare vlakte van de Po. Vanaf linksboven en tot aan het uiterste zuiden van de laars van Italië heb je de Apennijnen met de bijhorende vlakten die uitlopen in de Middellandse en Adriatische zee. Tenslotte vormen de vele eilanden van Italië een laatste aparte landschap.

Italie geografie grote delen
Italie: de grote landschappen
Italie topografie
Italie: topografie en bezochte steden

1 - BOLOGNA

29 april 2019 - transfer van de luchthaven van Bologna naar het hotel. In de late namiddag met openbaar vervoer (bus) naar de stadskern. Kleine, regenachtige verkenning van Bologna en wandeling voor een eerste indruk van de stad, met een wijntje en obligate hapjes op een koud terrasje. Avondmaal in het hotel.

Bologna heeft verschillende bijnamen: la Grassa (De Dikke), la Rossa (De Rode), la Dotta (De Geleerde). La Grassa is een directe verwijzing naar het rijkelijke eten en drinken dat je in Bologna aantreft. Bologna wordt algemeen een beetje beschouwd als het culinaire hart van Italië (mortadella is van oorprong daar afkomstig). In de hele streek worden er prachtige streekproducten gemaakt en de koks in Bologna weten deze te verwerken tot heerlijke gerechten. La Rossa is een verwijzing naar de politiek, waarbij Bologna een socialistische vlek was in een anderzijdse rechtse noordelijke, rijke regio van Italië. Herinner u de bomaanslag in het station van Bologna in 1980. La Dotta verwijst dan weer naar het feit dat Bologna de oudste Europese universiteit heeft (gesticht in 1088). Een kwart van de inwoners is er immers student.

 

Bologna torre Alberici.jpg
Bologna - torre Alberici
Torens waarin rijke families zich verschuilden in politiek rumoerige tijden

 

 

Bologna piazza della mercanzia

Bologna - Piazza della Mercanzia
Rijkelijk versierde gevel

 

Hotel ATAHOTEL 4*, Bologna

Bentein - Debaere © 2017 | Design by Maur Bentein | Powered by w3.css