ITALIE - KUNST EN TAFELEN

2 - PARMA

30 april 2019 - na het ontbijt vertrokken we met de bus naar Langhirano voor een aantal begeleide bezoeken.

2.1 - Parmigiano Reggiano

Ons eerste bezoek was aan een moderne Parmezaanfabriek.

 

Linda in zwart-geel-rood
Parma - Linda in zwart, geel en rode outfit

 

Parma - verse kaaswielen
Parma - Verse kaaswielen
Pas na 1 jaar krijgt de kaas een keurmerk en dan is het echte Parmezaan.

 

Parma - belegen-kaaswielen
Parma - Belegen-kaaswielen

 

Parma - kaaswielen met datumstempels
Parma - kaaswielen met datumstempels

 

Parma - kaaswiel met keurmerk
Parma - kaaswiel met keurmerk

 

Parma - kaasfabriek in een oud klooster
Parma - de winkel en de burelen van de kaasfabriek zijn gehuisvest in een oud klooster

 

2.2 - Prosciutto di Parma

Vervolgens brachten we een bezoek aan een hamfabriek uit de regio van Parma. Proeverij in de regio van Langhiro in de hamfabriek.

Parma - Langhirano - vallei van de rivier Parma
Parma - Langhirano - vallei van de rivier Parma

 

Parma - Salumificio La Perla
Parma - Rondleiding door de bedrijfsleider in de Salumificio La Perla

 

Parma - drogende hammen
Parma - drogende hammen

 

Parma - Linda tussen de prociutto
Parma - Linda tussen enkele van de 80.000 prosciutto's in het bedrijf

 

Maur - selfie tussen de prociutto
Parma - Maur - selfie tussen de prosciutto's

 

De lunch was tevens de proeverij, want de antipasti waren behoorlijk uitgebreid en ze bleven maar komen met de pasta.

 

Parma - lunch in de Salumificio La Perla
Parma - lunch in de Salumificio La Perla
Op de tafels de antipasti

 

De lunch in de Salumificio La Perla
Parma - de lunch in de Salumificio La Perla

 

Parma - Salumificio La Perla - blauwe regen
Parma - Salumificio La Perla - blauwe regen over het terras

 

Parma - Salumificio La Perla - zicht op de vallei
Parma - Zicht vanaf het bedrijf Salumificio La Perla op de nabijgelegen vallei van de rivier Parma

 

Parma - Langhirano - Kasteel van Torrechiara
Parma - Langhirano - Kasteel van Torrechiara

2.3 - Parma

Na de zeer uitgebreide lunch vertrokken we richting Parma voor een begeleid bezoek van de stad. Avondmaal in het hotel.

 

Parma - Palazzo della Pilotta - museumingang
Parma - Palazzo della Pilotta - museumingang

 

Parma - Palazzo della Pilotta - binnenkoer
Parma - Palazzo della Pilotta - binnenkoer

 

Parma - de kathedraal
Parma - de kathedraal

 

Parma - Battistero San Giovanni
Parma - Battistero San Giovanni
De doopkapel van Johannes de Doper, gelegen buiten de kathedraal, zoals toen gebruikelijk was

 

Parma - Dom - Assunzione della Vergine
Parma - Koepel van de Dom (kathedraal)
Assunzione della Vergine - Tenhemelopneming van Maria

 

Parma - Santa Maria della Steccata - altaar
Parma - Santa Maria della Steccata - altaar

 

Parma - Santa Maria della Steccata - Assunzione di Maria
Parma - Santa Maria della Steccata
Assunzione di Maria - Tenhemelopneming van Maria

 

Parma - Santa Maria della Steccata - tafereel met zogende moeder Maria
Parma - Santa Maria della Steccata - tafereel met zogende moeder Maria

 

Parma - Santa Maria della Steccata - bord met uitleg
Parma - Santa Maria della Steccata - bord met uitleg

 

Interieur Santa Maria della Steccata

Parma is een belangrijke industriestad die vooral van belang is voor de voedingswarenindustrie. Aan de stad zijn beroemde producten als de Parmezaanse kaas en parmaham verbonden. Het beruchte zuivelconcern Parmalat heeft hier zijn thuisbasis.

Hotel ATAHOTEL 4*, Bologna

Bentein - Debaere © 2017 | Design by Maur Bentein | Powered by w3.css