Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - DebaereBlogs

De dag dat Lange Nelle verdween

De uitbreiding van Oostende op de Oosteroever had vanaf het begin (ca. 2010) tot op heden weinig of geen invloed op onze omgeving aan de andere kant van de Dr. Eduard Moreauxlaan/N34. Ik vond het wel eigenaardig dat ik op een bepaald moment – ik weet niet meer juist wanneer – vanaf mijn achtertuin een drietal zeer hoge bouwkranen kon ontwaren op de kop van de Henrik Baelskaai.

Je moet weten dat ik een uniek zicht heb op onze vuurtoren – Lange Nelle in de volksmond – vanaf de achtertuin. In een opening tussen de daken van onze huizenblok schijnt de vuurtoren 's avonds tot in onze keuken en eetplaats. Soms is dit een zeer mooi schouwspel, bij een heldere avond wanneer de zon al onder is maar er nog voldoende licht is aan de hemel om alles nog te zien. Dan komt Lange Nelle in actie en voegt lichtstralen toe aan het avondlijke schouwspel.

Het viel me in 2019 op dat ik reeds verdiepingen kon zien van nieuwe appartementsgebouwen op de kop van de Herik Baelskaai. Ik had er geen gedacht van hoe hoog die gebouwen zouden reiken. Ik vreesde een beetje dat mijn zicht op de vuurtoren voor altijd zou worden verstoord, dus ik nam een foto.

 

Foto vanaf mijn zoldervenster op 4 december 2019

Foto vanaf mijn zoldervenster op 4 december 2019

 

Dan werd het winter en ik veronderstelde dat het allemaal wel zou meevallen, tot die bewuste dag van 28 januari 2020. Ik keek door het keukenvenster en zag plots enkel nog het kapje op de vuurtoren; de rest was verdwenen achter de hoogbouw.

 

Foto vanaf mijn zoldervenster op 28 januari 2020

Foto vanaf mijn zoldervenster op 28 januari 2020

 

Voor alle zekerheid keek ik 's avonds nog eens door het keukenraam, maar ik zag enkel nog drie flauwe lichtvingertjes als laatste trieste groet van onze reuzin ... 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

 

 

Bentein - Debaere © 2020 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com