Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - DebaereBlogs

Instructieboekjes

Vandaag heb ik mijn nieuw "speelgoed" (gekregen voor vaderdag) gemonteerd en in gebruik genomen. Dat "speelgoed" is een boorstandaard voor een DREMEL. De montage evan gebeurde in twee fazen. Waarom? Dat lees je verder ...

Zoals een goede technicus betaamd (en trouwens elke leek) lees je eerst het meegeleverde instructieboekje. Nu heb ik al heel wat ervaring met instructieboeken, want ik heb er in m'n carrière zelfs enkele moeten schrijven. Mooi aan een degelijk instructieboek is een duidelijke tekening. En in dit geval was dit geen overbodige luxe. De eerste zin in het instructieboek voor de montage spreekt over een zeskante bout en een vierkante moer. De zeskante bout was gemakkelijk te vinden; de vierkante moer die erbij past bestaat niet, tenzij je een zeskante moer voor vierkant kunt aanzien ... Dit wekt niet veel vertrouwen. Dus lees ik even voort, voor alle zekerheid.

Weerom wordt gewezen op de montage van een vierkante moer, naast vele malen het gebruik van het woord standaard en boorstandaard. Dit doet me beseffen dat diegene die de instructies heeft geschreven een goede technicus was, maar zijn/haar moedertaal niet erg machtig was. De vertaling is zowaar nog slechter, zoals altijd trouwens. Gezien ik toch blij was met een goede tekening heb ik besloten over te gaan naar fase 2: weg met de tekst, op met de tekening.

Zoals ik al zei, een goede tekening is goud waard, want zonder verdere "vierkantmoeren" en "(boor)standaarden" is het instrument in 5 minuutjes gemonteerd. Het resultaat is dit:

 

DREMELstaander

De DREMEL-staander, volledig gemonteerd 

Nu besef ik heel goed waarom IKEA nergens nog teksten bij haar bouwtekeningen plaatst. Die teksten scheppen voortdurend verwarring en hebben geen toegevoegde waarde bij een goede tekening. En al diegenen die al IKEA-meubelen hebben gemonteerd, die zijn tevreden geweest met de mooie tekeningen. Wie zei ook al weer dat een afbeelding duizend woorden waard is? Die had groot gelijk!

<< Ga terug naar de vorige pagina

 

 

Bentein - Debaere © 2019 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com