Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - DebaereBlogs

Stofzuiger

Ongeveer 2 jaar geleden hebben we - na wat denk- en zoekwerk - een stofzuiger gekocht die makkelijk draagbaar moest zijn. Kwestie van de trappen ermee te kunnen schoonmaken. We hebben onze keuze gemaakt op de "moderne" manier, d.w.z. de webshops (virtueel) afgelopen, de reviews gelezen en het apparaat besteld via het internet.

Het is een Hoover Curve Easy parquet geworden.

Van meet af aan begon ik argwaan te krijgen. De elektrische draad was blijkbaar zeer duur in aankoop in de fabriek, want het is merkelijk korter dan deze van onze oude stofzuiger. Tja, ze moeten ergens op besparen zeker?

Na geen tijd verstopte de hepa-filter. Een wasbeurt later zat de filter nog steeds voor 50% verstopt (mijn schatting). Dan maar een tweede wasbeurt. En telkens 24 uur laten drogen. Wel, eigenlijk is die 24 uur optimistisch (vanwege de fabrikant), want 3 dagen later was de filter nog steeds vochtig. Nu ja, drogen is geen arbeidsintensieve bezigheid, dus we wachtten geduldig ... en gebruiken tenslotte een haardroger.

Een tweede fenomeen deed zich enkel tijd daarna gelden: een verstopte cycloon. Blijkbaar kunnen stofzuigers (of is het enkel deze ...?) kalkpoeder niet mooi afvoeren. Dus dan maar de cycloon demonteren en reinigen. Op weg naar de vuilbak (ik ben een propere jongen) klapte het deurtje van de trommel open en de helft van het stof en haar viel terug op de grond. Later zou dat nog frequent gebeuren. Daar had de fabrikant reclame mee kunnen maken: "makkelijk te openen klep voor het schoonmaken van de trommel"! Ietsje te gemakkelijk ...

Zuigen doet het ding eigenlijk ook niet fantastisch goed. En dat stoort nog het meest, want dat is de primaire functie van een stofzuiger.

Neen, volgende maal kiezen we opnieuw de stofzuiger op de "klassieke" manier: we lopen de winkels af en voelen, betasten en openen we onze potentiële aankopen. O ja, en het zal zeker geen Hoover zijn; over my dead body!

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

 

 

Bentein - Debaere © 2019 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com