Blogs

Vlechten en plattingen

Ik had in het verleden al eens geprobeerd een tekening in Noorse of vikingstijl te maken. Dat lukte wel, maar echt fijn was het niet; het was meer een schets in MS PAINT. Onlangs heb ik die schets terug tot leven gebracht, met dit als resultaat:

drakenmotief
Drakenmotief in vikingstijl

Ik was best tevreden met mijn tekening. Maar de mooie, "oneindig" doorlopende vlecht aan de boven- en onderzijde van de afbeelding deed me denken dat je zoiets ook oneindig doorlopend rond een cirkel kunt maken.

Dat bleek nogal wat ingewikkelder dan op het eerste zicht lijkt. Maar opnieuw is het resultaat bevredigend:

ronde vlecht
Ronde platting in vikingstijl

Hoe ik dat heb kunnen maken vind je in dit relaas.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© Bentein - Debaere 2021 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com