Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - Debaere



Broodpudding

broodpudding

Bereiding van broodpudding

Noot:

  • Deze broodpudding is anders dan deze die in de bakkerijen wordt verkocht.
  • In dit recept wordt geen rum gebruikt. Het staat iedereen vrij om rum bij te voegen.
  • In de plaats van halfvolle melk kan ook volle melk worden gebruikt.

Benodigdheden:

  1. 300 g oud brood
  2. 1/2 l halfvolle melk
  3. 200 g kristalsuiker
  4. 5 eieren
  5. 1/2 zakje vanillebloem (puddingpoeder)
  6. 50 g rozijnen
  7. een snuifje kaneel
  8. een beetje boter

Hulpmiddelen:

  1. Beslagkom of plastic kom (dia x h = 25 x 10 cm),
  2. Pannetje,
  3. Kommetje,
  4. Bakvorm (24 x 14 x 6 cm).

Voorbereiding:

  1. De melk en de suiker in het pannetje doen en opwarmen tot lauw-warm.
  2. Het brood in stukjes doen.
  3. De bakvorm invetten met boter.
  4. De oven voorverwarmen op 200 ºC.

Bereiding:

  1. Doe het brood in de beslagkom.
  2. Giet er de lauwe melk bij en laat het brood weken. Plet het brood wat met een vork.
  3. Doe de vanillebloem, de rozijnen en wat kaneel (volgens eigen smaak) erbij.
  4. Klop de eieren los in het kommetje, voeg ze bij het brood en meng alles goed door elkaar.
  5. Doe het broodpuddingmengsel in de bakvorm.
  6. Bak het broodpuddingmengsel gedurende 45 minuten.

Tip:

Je kunt ook bakpapier in de bakvorm doen in de plaats van deze in te vetten met boter.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2018 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com