Broodpudding

broodpudding

Bereiding van broodpudding

Noot:

Benodigdheden:

  1. 300 g oud brood
  2. 1/2 l halfvolle melk
  3. 200 g kristalsuiker
  4. 5 eieren
  5. 1/2 zakje vanillebloem (puddingpoeder)
  6. 50 g rozijnen
  7. een snuifje kaneel
  8. een beetje boter

Hulpmiddelen:

  1. Beslagkom of plastic kom (dia x h = 25 x 10 cm),
  2. Pannetje,
  3. Kommetje,
  4. Bakvorm (24 x 14 x 6 cm).

Voorbereiding:

  1. De melk en de suiker in het pannetje doen en opwarmen tot lauw-warm.
  2. Het brood in stukjes doen.
  3. De bakvorm invetten met boter.
  4. De oven voorverwarmen op 200 ÂșC.

Bereiding:

  1. Doe het brood in de beslagkom.
  2. Giet er de lauwe melk bij en laat het brood weken. Plet het brood wat met een vork.
  3. Doe de vanillebloem, de rozijnen en wat kaneel (volgens eigen smaak) erbij.
  4. Klop de eieren los in het kommetje, voeg ze bij het brood en meng alles goed door elkaar.
  5. Doe het broodpuddingmengsel in de bakvorm.
  6. Bak het broodpuddingmengsel gedurende 45 minuten.

Tip:

Je kunt ook bakpapier in de bakvorm doen in de plaats van deze in te vetten met boter.

 

© Bentein - Debaere 2024 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com