Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - DebaereGenealogie

 


Nederlands  -  Français  -  English


Doelgroepen van deze webpagina's

Het doel van dit gedeelte van de site is een koppeling te zijn naar de voorheen (eind 2007 - begin 2008) ontwikkelde stambomen. Stamboomonderzoek is een soort werk dat echter nooit "af" is. Een familie evolueert immers, zeker naar de toekomst toe, maar ook naar de voorgaande generaties, naargelang er bijkomende gegevens worden gevonden. De eerste doelgroep is dan ook de beperkte familiekring.

Het logisch gevolg van de evolutie van een familie is de verspreiding ervan over andere familiegrenzen heen. Tot de tweede doelgroep behoren dus de "aangetrouwde" families. De term "aangetrouwd" is misschien niet zo goed gekozen. Immers, hoe verder je in de tijd teruggaat, hoe meer "verwante" families je ontdekt.

Theoretisch stopt deze ontdekkingsreis niet, maar praktisch gezien natuurlijk wel. Op een bepaald moment drogen de informatiebronnen op. Verder gaat de stamboom niet terug in de tijd. Vooruit in de tijd wordt alles opnieuw gecompliceerder. Kinderen krijgen kleinkinderen, enz.. De derde doelgroep zijn dan ook de kinderen, in de hoop dat zij het werk voortzetten.

Tenslotte is er nog een vierde doelgroep: personen die zich - professioneel of als amateur - bezig houden met stamboomonderzoek. Ik hoop dat zij ook hier aan hun trekken komen.

Uitgangspunten van de redacteur

Er zijn twee zaken die ik bij de opmaak van de stamboom heb trachten te verwezenlijken: een beperkt aantal aanknopingspunten van de stamboom en volledigheid van informatie.

Het beperkt aantal aanknopingspunten in het schema van de familiestamboom is bewust gedaan om de lezer/surfer niet in het wilde weg te laten zoeken. De aanknopingspunten zijn de getrouwde koppels van de voorouders. De links in de stambomen zijn logisch: voorgaande en volgende generaties. Om meer informatie te vinden over de volledige families van de getrouwde koppels moet men de corresponderende webpagina oproepen.

Volledigheid van informatie is een erg delicate zaak. De beperkingen aan webruimte, financiële middelen en bronnen beknotten de volledigheid. Toch is getracht - hoe summier soms ook - om naast de namen ook de geboorte- en overlijdensdata weer te geven en een representatieve beeltenis te tonen in een beknopte curriculum vitae.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2024 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com