Grootmoeders wafels

Grootmoeders wafels

Bereiding van grootmoeders wafels

Noot:

Benodigdheden:

  1. 500 g bloem
  2. 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat of bakpoeder
  3. 300 g griessuiker
  4. 2 zakjes vanillesuiker
  5. 1/2 zakje vanillepoeder (vanillepuddinpoeder)
  6. 400 g boter (of Planta)
  7. 6 eieren
  8. snuifje zout

Hulpmiddelen:

  1. Beslagkom of plastic kom (dia x h = 25 x 10 cm),
  2. Wafelijzer,
  3. Metalen Y-vork.

Tip:

Je kunt beter een keukenrobot gebruiken om het deeg te maken. Voor dit zware deeg, zet de keukenrobot op stand 2 en kneed op het zicht tot een gladde massa is bekomen.

Voorbereiding:

  1. Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de griessuiker, de vanillesuiker en de vanillepoeder in een diepe kom. Maak er een kuiltje in.
  2. Smelt de boter, klop er de eieren in los en giet alles in het kuiltje. Meng en roer krachtig tot een gladde massa.
  3. Laat het beslag enkele uren rusten (op een koele plaats).

Bereiding:

  1. Zet de thermostaat van het wafelijzer op stand 5 à 6 (van 8) en wanneer het ijzer warm is, smeer het in met een beetje olijfolie.
  2. Schep 2 eetlepels deeg, maak 2 quenelles en plaats ze in de twee wafelvormen.
  3. De baktijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
  4. Verwijder de warme wafels uit het bakijzer met de metalen Y-vork.

 

© Bentein - Debaere 2023 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com