Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - Debaere



Grootmoeders wafels

Grootmoeders wafels

Bereiding van grootmoeders wafels

Noot:

  • Deze wafels bewaren wel 2 weken in een goed afsluitende trommel.
  • De opgegeven thermostaatinstelling en de baktijd geldt voor licht gebakken wafels (met een oud wafeliijzer).
  • De opgegeven hoeveelheden gelden voor 20 kleine wafeltjes.

Benodigdheden:

  1. 500 g bloem
  2. 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat of bakpoeder
  3. 300 g griessuiker
  4. 2 zakjes vanillesuiker
  5. 1/2 zakje vanillepoeder (vanillepuddinpoeder)
  6. 400 g boter (of Planta)
  7. 6 eieren
  8. snuifje zout

Hulpmiddelen:

  1. Beslagkom of plastic kom (dia x h = 25 x 10 cm),
  2. Wafelijzer,
  3. Metalen Y-vork.

Tip:

Je kunt beter een keukenrobot gebruiken om het deeg te maken. Voor dit zware deeg, zet de keukenrobot op stand 2 en kneed op het zicht tot een gladde massa is bekomen.

Voorbereiding:

  1. Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de griessuiker, de vanillesuiker en de vanillepoeder in een diepe kom. Maak er een kuiltje in.
  2. Smelt de boter, klop er de eieren in los en giet alles in het kuiltje. Meng en roer krachtig tot een gladde massa.
  3. Laat het beslag enkele uren rusten (op een koele plaats).

Bereiding:

  1. Zet de thermostaat van het wafelijzer op stand 5 à 6 (van 8) en wanneer het ijzer warm is, smeer het in met een beetje olijfolie.
  2. Schep 2 eetlepels deeg, maak 2 quenelles en plaats ze in de twee wafelvormen.
  3. De baktijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
  4. Verwijder de warme wafels uit het bakijzer met de metalen Y-vork.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2018 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com