Voor de maatjestartaar:
80 gr maatjes,
1 pijpajuintje of bieslook,
1 rood chilipepertje,
60 gr mango,
2 theelepels citroensap.
Voor de tonijnsalade:
100 gr tonijn in eigen nat uit blik,
1/2 rode paprika,
1/2 appel,
4 theelepels citroensap,
peper en zout.
Voor de eenvoudigste vulling:
1 potje viseitjes.
Hulpmiddelen:
Sushimatje van bamboe
Scherp mes
Tips:
Tijdens het werken met sushirijst de handen regelmatig dompelen in koud water met een scheutje rijstazijn. Zo blijft de rijst niet aan de handen plakken.
Je kunt de sushibereiding op voorhand klaarmaken en ze laten stijven in de koelkast. Draai daarvoor de rollen in hun geheel in aluminiumfolie en snij de sushi pas aan voor het opdienen.
De hoogte van de sushirol moet zodanig zijn dat ze in je mond past in één enkel hap. De hoogte is dus ongeveer een duimbreedte, of maximum 2 vingers hoog. Dit komt overeen met 6 à 8 sushis per norivel.
Met de overschotten van groeten, fruit en vis kun je de borden versieren.
Voorbereiding:
Voor de maatjestartaar, snij de ingrediënten zeer fijn.
Vermeng de ingrediënten en maak ze aan met het citroensap.
Voor de tonijnsalade, laat de tonijn uitlekken en verkruimel ze.
Snij de appel en de paprika fijn.
Vermeng de ingrediënten en breng ze op smaak met het citroensap en peper en zout.
Bereiding:
Hou de norivellen even boven een vlam om de geur en de kleur op te wekken.
Verdeel de norivellen met een scherp mes in 4 repen.
Vermeng de wasabipoeder met 1 à 1,5 eetlepels koud water.