Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - DebaereStartpagina

 


Nederlands  -  Français  -  English


Welkom op de website

Het relaas op deze website bevat vijf onderwerpen:

  • de familiestambomen,
  • een blogpagina,
  • een gastronomiepagina,
  • een aantal grafische ontwerpen en
  • een bibliotheek.

Reacties zijn steeds welkom op het e-mailadres onderaan deze pagina.

De familie Bentein-Debaere

De familie (beide ouders en hun drie kinderen) is "geboren en getogen" in Oostende. Door deze keuze – eigenlijk de keuze van onze voorouders – zijn we inwoners van een stad die voor de buitenstaander ogenschijnlijk een onoverbrugbare fysieke grens kent: de Noordzee. Maar voor ons is de zee veeleer een toegangsweg tot de rest van de wereld. Een andere gemeente kent vaste wegen naar buurgemeenten, en die wegen leiden dus altijd naar dezelfde bestemming. Zo niet met de zee. Zij is een brede waterweg naar gelijk welke bestemming die de reiziger maar wil bereiken. De zee maakt deel uit van het leven van iedere Oostendenaar, zelfs al gaat die niet iedere dag naar de zee turen vanaf de dijk, zoals zovele toeristen doen.

Inhoud van de website

Zoals ik al zei: de keuze van je woonplaats is grotendeels beïnvloed door je voorouders – zeker historisch gezien, toen reizen nog niet zo evident was als nu. Weten wie ze zijn, waar ze vandaan komen en welk leven ze geleden hebben is een fascinerende zoektocht. Een groot deel van deze website is dan ook aan de genealogie van de familie gewijd. Nieuwsgierig naar de betekenis van het wapenschildje bovenaan links? Klik dan op het tabblad "Familie".

Een tweede luik van de website bevat een overzicht van de culinaire overleveringen van de grootouders tot en met de huidige generatie. Het bevat tevens een koppeling naar een gedeelte van de website met recepten.

Het derde luik van de website toont de grafische ontwerpen van Annelies Bentein. Na het beëindigen van haar studies (op het einde van het schooljaar in juni 2009) kan zij zich een professioneel ontwerper noemen. Klik op het tabblad "Graph" om haar werk te zien.

Een vierde gedeelte is een blog, met diverse onderwerpen. Klik op het tabblad "Blog" om meer te weten te komen.

Het laatste gedeelte is een bibliotheek met boeken die ik recentelijk heb gelezen en die ik de moeite waard acht om een korte inhoud ervan te publiceren. De korte inhoud werd in dezelfde taal opgesteld als het oorspronkelijke boek.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2021 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com