Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - Debaere



Mama's wafels voor Quentin

Mama's wafels voor Quentin

Bereiding van mama's wafels voor Quentin

Noot:

  • Er wordt op het zicht gewerkt zonder alles af te wegen en te meten. De hoeveelheid wafels bedraagt 8 à 10 stuks.
  • De opgegeven thermostaatinstelling en de baktijd geldt voor licht gebakken wafels (met een oud wafeliijzer).
  • Het gebeurt dikwijls dat de eerste wafel aan het wafelijzer blijft kleven en dus verloren gaat.

Benodigdheden:

  1. zelfrijzende bloem
  2. 2 eetlepels suiker
  3. 1 zakje vanillesuiker
  4. 3 à 4 eieren
  5. een goeie scheut vloeibare Solo
  6. ca. 1/2 l melk
  7. scheutje olijfolie

Hulpmiddelen:

  1. Beslagkom of plastic kom (dia x h = 25 x 10 cm),
  2. Wafelijzer,
  3. Metalen Y-vork,
  4. Kopje en borsteltje voor de olijfolie.

Voorbereiding:

  1. De melk in de kom doen (minder dan 1/2 liter).
  2. De 2 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker eronder mengen.
  3. De 3 à 4 eierdooiers (afhankelijk van de grootte van de eieren) goed ondermengen.
  4. De zelfrijzende bloem ondermengen tot je een dikker deeg bekomt dan een pannekoekenbeslag.
  5. Een goeie scheut vloeibare Solo (of gesmolten boter) erbij voegen.
  6. De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder het deeg mengen.

Tip:

Je kunt nu onmiddellijk beginnen bakken.

Bereiding:

  1. Zet de thermostaat van het wafelijzer op stand 5 à 6 (van 8) en wanneer het ijzer warm is, smeer het in met een beetje olijfolie.
  2. Schep met een kleine pollepel 3 hoeveelheden deeg en giet het in de wafelvorm.
  3. De baktijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
  4. Verwijder de warme, slappe wafels uit het bakijzer met de metalen Y-vork.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2018 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com