Mama's wafels voor Quentin

Mama's wafels voor Quentin

Bereiding van mama's wafels voor Quentin

Noot:

Benodigdheden:

  1. zelfrijzende bloem
  2. 2 eetlepels suiker
  3. 1 zakje vanillesuiker
  4. 3 à 4 eieren
  5. een goeie scheut vloeibare Solo
  6. ca. 1/2 l melk
  7. scheutje olijfolie

Hulpmiddelen:

  1. Beslagkom of plastic kom (dia x h = 25 x 10 cm),
  2. Wafelijzer,
  3. Metalen Y-vork,
  4. Kopje en borsteltje voor de olijfolie.

Voorbereiding:

  1. De melk in de kom doen (minder dan 1/2 liter).
  2. De 2 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker eronder mengen.
  3. De 3 à 4 eierdooiers (afhankelijk van de grootte van de eieren) goed ondermengen.
  4. De zelfrijzende bloem ondermengen tot je een dikker deeg bekomt dan een pannekoekenbeslag.
  5. Een goeie scheut vloeibare Solo (of gesmolten boter) erbij voegen.
  6. De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder het deeg mengen.

Tip:

Je kunt nu onmiddellijk beginnen bakken.

Bereiding:

  1. Zet de thermostaat van het wafelijzer op stand 5 à 6 (van 8) en wanneer het ijzer warm is, smeer het in met een beetje olijfolie.
  2. Schep met een kleine pollepel 3 hoeveelheden deeg en giet het in de wafelvorm.
  3. De baktijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
  4. Verwijder de warme, slappe wafels uit het bakijzer met de metalen Y-vork.

 

© Bentein - Debaere 2021 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com