Quiche met zalm en spinazie (4 pers.)

quiche

Bereiding van quiche met zalm en spinazie voor 4 personen

Benodigdheden:

  1. 1 vel bladerdeeg,
  2. 200 gr gerookte zalm,
  3. doosje diepvriesspinazie van Iglo,
  4. 1 teentje look,
  5. 4 eetlepels gehakte peterselie,
  6. 3 eieren,
  7. 2 eigelen,
  8. 2,5 dl melk,
  9. 2,5 dl room,
  10. boter.

Hulpmiddelen:

  1. Bakvorm
  2. Mengkom

Voorbereiding:

Oven voorverwarmen op 170 °C.

Bereiding:

  1. Stoof de spinazie met look en zorg ervoor dat alle vocht verdwenen is.
  2. Snij de zalm in plakjes.
  3. Meng de eieren met het eigeel, de melk en de room.
  4. Beleg de vorm met het bladerdeeg.
  5. Vul de vorm op met de spinazie, de zalm en de peterselie en giet er de quiche over.
  6. Bak op 170 °C gedurende 45 - 55 min..

 

© Bentein - Debaere 2025 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com