Ura maki sushi

Ura maki sushi

Bereiding van ura maki sushi

Benodigdheden voor 16 stuks:

  1. 250 gr sushirijst (Japanse of Californische rijst met korte korrel),
  2. 2 vellen geroosterde nori (8 sushi's per vel),
  3. 2 eetlepels sesamzaadjes,
  4. 30 gr verse of gerookte vis of surimi,
  5. 1 potjes viseitjes,
  6. 1/4 avocado,
  7. 1 theelepel citroensap.

Hulpmiddelen:

  1. Sushimatje van bamboe
  2. Scherp mes
  3. Vel plasticfolie
  4. Plankje
  5. Antikleefpan

Tips:


Bordversiering

Voorbereiding:

  1. De sesamzaadjes:
    1. Rooster de sesamzaadjes voorzichtig in de antikleefpan (inductie - stand 5).
  2. Het fruit:
    1. Snij de geschilde avocado in niet te fijne vierkante reepjes (5 mm x  5 mm).
    2. Besprekel de avocado meteen met citroensap.
  3. De vis:
    1. Snij de vis of de surimi in niet te fijne vierkante reepjes (5 mm x  5 mm).

Bereiding:

  1. Hou een norivel even boven een vlam om de geur en de kleur op te wekken.
  2. Leg het norivel op het plankje en plaats een handjevol rijst op het vel.
  3. Druk de rijst gelijkmatig tot aan de rand.
  4. Bestrooi de rijst met sesamzaadjes.
  5. Leg de pasticfolie op de rijst met sesamzaadjes en druk aan.
  6. Keer het plankje om zodat de plasticfolie onderaan ligt en leg het op het matje.
  7. Beleg het norivel met de surimi en het fruit.
  8. Rol het norivel stevig op (met de folie aan de buitenkant).
  9. Druk de zijkanten goed aan.
  10. Draai de uiteinden van de folie een paar keer om zoals een snoepje.
  11. Verdeel de rol met een scherp mes in 8 sushi's.
  12. Haal er dan pas voorzichtig de folie af.

Noot:

Doe hetzelfde voor het tweede norivel, maar:

  1. gebruik de viseitjes i. p. v. de sesamzaadjes en
  2. de vis i. p. v. de surimi.

 

© Bentein - Debaere 2024 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com