Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - Debaere



Rosbief

rosbief

Bereiding van ovengebraden rosbief

Noot:

  • Gebruik een ovenbestendige pan. Vermijd een pan met te lange steel.
  • De baktijd bedraagt 30 minuten per kg vlees. Naargelang de gewenste roodheid van het vlees kan de baktijd meer of minder bedragen.

Benodigdheden:

  1. een stuk rosbief
  2. 1 wortel
  3. 1 sjalotje
  4. peper en zout
  5. een scheutje rode wijn
  6. een beetje kalfsfond
  7. een beetje koude boter

Hulpmiddelen:

  1. Ovenbestendige pan,
  2. Zeef,
  3. Aluminiumfolie.

Voorbereiding:

  1. Haal het vlees 1 uur voor de start van de bereiding uit de koelkast.
  2. De oven voorverwarmen op 200 ºC.
  3. Kuis de wortel en snij hem in grote stukken.
  4. Ontpel de sjalot en snij hem in twee.

Bereiding:

  1. Doe een beetje boter in de pan en bak het vlees aan op een vuur tot het een korst heeft.
  2. Doe de wortel en het sjalotje bij het vlees.
  3. Kruid het vlees met peper en zout.
  4. Zet het vlees nu in de oven.
  5. Verminder na 10 minuten de oventemperatuur tot 180 ºC.
  6. Na de baktijd, haal het vlees uit de oven, pak het in met de aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  7. Blus de braadpan met een scheutje rode wijn.
  8. Giet de saus door de zeef.
  9. Voeg wat kalfsfond toe aan de saus en laat het inkoken op het vuur.
  10. Na het inkoken, meng wat koude boter door de saus.
  11. Snij het vlees in dunne plakjes.
  12. Giet de saus in een sauskommetje en dien op.

Tip:

De wortel en de sjalot dienen enkel om smaak toe te voegen. Ze moeten dus niet fijngesneden worden.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2018 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com