Sushi dipsaus met wasabi

Saus met wasabi en komkommer

Bereiding van sushi dipsaus met wasabi

Benodigdheden voor 32 stuks sushi:

  1. 4 eetlepels mirin (zoete sake of - als alternatief - 3 eetlepels droge sherry),
  2. 4 eetlepels dashi (basis voor misosoep),
  3. 1 mespunt wasabi,
  4. 1 koffielepel sesamzaadjes.

Hulpmiddelen:

  1. Pannetje
  2. Kleine kommetjes

Voorbereiding:

Je kunt deze saus ook daags tevoren maken en laten afkoelen in de koelkast.

Tips:

Bereiding:

  1. Meng de mirin, de sojasaus en de dashi.
  2. Laat even opkoken en meng er de wasabi op het einde onder.
  3. Laat afkoelen.
  4. Meng er de sesamzaadjes onder.
  5. Serveer de dipsaus in de kleine kommetjes.

 

© Bentein - Debaere 2021 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com