Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - Debaere



Sushi dipsaus met wasabi

Saus met wasabi en komkommer

Bereiding van sushi dipsaus met wasabi

Benodigdheden voor 32 stuks sushi:

  1. 4 eetlepels mirin (zoete sake of - als alternatief - 3 eetlepels droge sherry),
  2. 4 eetlepels dashi (basis voor misosoep),
  3. 1 mespunt wasabi,
  4. 1 koffielepel sesamzaadjes.

Hulpmiddelen:

  1. Pannetje
  2. Kleine kommetjes

Voorbereiding:

Je kunt deze saus ook daags tevoren maken en laten afkoelen in de koelkast.

Tips:

  • De sausen met wasabi en soja zijn traditioneel geserveerd bij rauwe vis.
  • Als alternatief kun je ook oestersaus en zoetzure saus (met licht pikante toets) serveren.

Bereiding:

  1. Meng de mirin, de sojasaus en de dashi.
  2. Laat even opkoken en meng er de wasabi op het einde onder.
  3. Laat afkoelen.
  4. Meng er de sesamzaadjes onder.
  5. Serveer de dipsaus in de kleine kommetjes.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2018 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com