Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake

Bereiding van Victoria Sponge Cake van Annelies

Benodigdheden:

  1. 200 g zelfrijzende bloem
  2. 200 g fijne kristalsuiker
  3. 200 g zachte boter
  4. 4 eieren
  5. 1 theelepel bakpoeder
  6. 2 eetlepels melk
  7. 100 g zachte boter
  8. 140 g poedersuiker
  9. een beetje vanille-extract
  10. 340 g aardbeiengelei

Hulpmiddelen:

  1. 2 ronde bakvormen,
  2. 2 mengkommen.

Voorbereiding:

  1. Klop de eieren los.
  2. Meng in de kom de bloem, de suiker, de eieren, de 200 g boter, het bakpoeder en de melk tot een glad deeg is bekomen.
  3. Verdeel het deeg over de 2 bakvormen.
  4. Strijk het oppervlak van het deeg glad.
  5. Meng in een andere kom de 100 g boter, de poedersuiker en het vanille-extract tot een smeuïge massa voor de vulling.

Tip:

Je kunt beter een KENWOOD KM020 Titanium Major gebruiken om het deeg te maken. Voor dit zware deeg, zet de keukenrobot op stand 2 of 3 en kneed op het zicht tot de deegmassa glad is.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
  2. Bak beide taarthelften gedurende ongeveer 20 minuten.
  3. Laat de taarthelften afkoelen.
  4. Smeer op de onderste cake eerst het botermengsel en daarop de aardbeiengelei.
  5. Plaats de tweede cakehelft erop en bestrooi deze met poedersuiker.

Noot:

Gebruik bij voorkeur aardbeiengelei, omdat sommige personen de pitjes in de aardbeienjam vervelend vinden.

 

© Bentein - Debaere 2023 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple | contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com