Victoria Sponge Cake

Bereiding van Victoria Sponge Cake van Annelies
Benodigdheden:
- 200 g zelfrijzende bloem
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g zachte boter
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels melk
- 100 g zachte boter
- 140 g poedersuiker
- een beetje vanille-extract
- 340 g aardbeiengelei
Hulpmiddelen:
- 2 ronde bakvormen,
- 2 mengkommen.
Voorbereiding:
- Klop de eieren los.
- Meng in de kom de bloem, de suiker, de eieren, de 200 g boter, het bakpoeder en de melk tot een glad deeg is bekomen.
- Verdeel het deeg over de 2 bakvormen.
- Strijk het oppervlak van het deeg glad.
- Meng in een andere kom de 100 g boter, de poedersuiker en het vanille-extract tot een smeuïge massa voor de vulling.
Tip:
Je kunt beter een KENWOOD KM020 Titanium Major gebruiken om het deeg te maken. Voor dit zware deeg, zet de keukenrobot op stand 2 of 3 en kneed op het zicht tot de deegmassa glad is.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
- Bak beide taarthelften gedurende ongeveer 20 minuten.
- Laat de taarthelften afkoelen.
- Smeer op de onderste cake eerst het botermengsel en daarop de aardbeiengelei.
- Plaats de tweede cakehelft erop en bestrooi deze met poedersuiker.
Noot:
Gebruik bij voorkeur aardbeiengelei, omdat sommige personen de pitjes in de aardbeienjam vervelend vinden.