Te gekke vistaart

Bereiding van een te gekke vistaart
Benodigdheden voor 6 personen:
- 5 grote aardappelen
- zout
- zwarte peper uit de molen
- 2 grote handen vol verse spinazie
- 1 ui
- 2 scharreleieren
- 1 wortel
- olijfolie extra vierge
- 3 dl slagroom
- 2 flinke handen vol geraspte, belegen Goudse of Parmezaanse kaas
- sap van 1 citroen
- 1 volle theelepel Engelse mosterdpoeder
- 1 grote handvol bladpeterselie
- 500 g schelvisfilet of kabeljauwfilet
- [optioneel] nootmuskaat
Hulpmiddelen:
- Kookpan,
- Bakpan,
- Vergiet,
- Grote aardewerken schaal,
- Kom.
Voorbereiding:
- Schil de 5 aardappelen en snij ze in blokken van 2,5 cm.
- Hak de ui fijn.
- Halveer de wortel en hak ze fijn.
- Hak de bladpeterselie fijn.
- Ontdoe de visfilets van het vel, verwijder de graten en snij ze in repen.
- Zet de oven aan op 230 ÂșC (gasovenstand 8).
Tip:
Je kunt ook mosterd gebruiken in de plaats van het mosterdpoeder.
Bereiding:
- Doe de aardappelen in de kookpan met gezouten kokend water. Laat het water weer aan de kook komen en laat nog 2 minuten koken.
- Leg voorzichtig de eieren in de kookpan en laat ze 8 minuten meekoken. De eieren zullen dan hard zijn en de aardappelen gaar.
- Stoom tijdens het koken van de aardappelen en de eieren de spinazie een minuutje lang in de vergiet die je op de kookpan zet.
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en doe ze in een kom.
- Laat de aardappelen uitlekken in de vergiet.
- Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snij ze in vieren.
- Doe wat olijfolie in de bakpan en bak de ui en de wortel ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje.
- Voeg de slagroom toe aan het baksel en laat het mengsel aan de kook komen.
- Van zodra het mengsel kookt neem je de pan van het vuur en roer je er de kaas, het citroensap, het mosterdpoeder en de peterselie door.
- Doe de spinazie, de vis en de eieren in de aardewerken schaal, roer alles door elkaar en giet er de romige saus over.
- Prak de uitgelekte aardappelen in de kookpan met wat olijfolie, voeg zout en peper en een vleugje nootmuskaat toe.
- Verdeel de aardappelpuree over de vis.
- Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven of tot de laag aardappel goudbruin is geworden.
Tip:
Geef er doperwtjes of andere groenten bij en niet te vergeten baked beans en tomatenketchup. Lekker ouderwets.
Bron:
Jamie Oliver - De essentie van koken.