Wapen van de familie Bentein-Debaere in heraldische kleuren

Familiewebstek - Site Web de la famille - Family Website

Bentein - Debaere



Te gekke vistaart

vistaart

Bereiding van een te gekke vistaart

Benodigdheden voor 6 personen:

  1. 5 grote aardappelen
  2. zout
  3. zwarte peper uit de molen
  4. 2 grote handen vol verse spinazie
  5. 1 ui
  6. 2 scharreleieren
  7. 1 wortel
  8. olijfolie extra vierge
  9. 3 dl slagroom
  10. 2 flinke handen vol geraspte, belegen Goudse of Parmezaanse kaas
  11. sap van 1 citroen
  12. 1 volle theelepel Engelse mosterdpoeder
  13. 1 grote handvol bladpeterselie
  14. 500 g schelvisfilet of kabeljauwfilet
  15. [optioneel] nootmuskaat

Hulpmiddelen:

  1. Kookpan,
  2. Bakpan,
  3. Vergiet,
  4. Grote aardewerken schaal,
  5. Kom.

Voorbereiding:

  1. Schil de 5 aardappelen en snij ze in blokken van 2,5 cm.
  2. Hak de ui fijn.
  3. Halveer de wortel en hak ze fijn.
  4. Hak de bladpeterselie fijn.
  5. Ontdoe de visfilets van het vel, verwijder de graten en snij ze in repen.
  6. Zet de oven aan op 230 ºC (gasovenstand 8).

Tip:

Je kunt ook mosterd gebruiken in de plaats van het mosterdpoeder.

Bereiding:

  1. Doe de aardappelen in de kookpan met gezouten kokend water. Laat het water weer aan de kook komen en laat nog 2 minuten koken.
  2. Leg voorzichtig de eieren in de kookpan en laat ze 8 minuten meekoken. De eieren zullen dan hard zijn en de aardappelen gaar.
  3. Stoom tijdens het koken van de aardappelen en de eieren de spinazie een minuutje lang in de vergiet die je op de kookpan zet.
  4. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en doe ze in een kom.
  5. Laat de aardappelen uitlekken in de vergiet.
  6. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snij ze in vieren.
  7. Doe wat olijfolie in de bakpan en bak de ui en de wortel ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje.
  8. Voeg de slagroom toe aan het baksel en laat het mengsel aan de kook komen.
  9. Van zodra het mengsel kookt neem je de pan van het vuur en roer je er de kaas, het citroensap, het mosterdpoeder en de peterselie door.
  10. Doe de spinazie, de vis en de eieren in de aardewerken schaal, roer alles door elkaar en giet er de romige saus over.
  11. Prak de uitgelekte aardappelen in de kookpan met wat olijfolie, voeg zout en peper en een vleugje nootmuskaat toe.
  12. Verdeel de aardappelpuree over de vis.
  13. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven of tot de laag aardappel goudbruin is geworden.

Tip:

Geef er doperwtjes of andere groenten bij en niet te vergeten baked beans en tomatenketchup. Lekker ouderwets.

Bron:

Jamie Oliver - De essentie van koken.

 

 

 

Bentein - Debaere © 2018 | Design by Maur Bentein | Powered by GetSimple
contact: m_bentein[at]hotmail[dot]com